Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

Postat de Sim0naWorld in Pui
6 Feb 2012 | 11352 vizualizari
Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

Ingrediente

  • 2 bucati piept pui
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 50 ml lapte dulce
  • 150 ml smantana
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
  • ulei ptr prajit pieptul de pui

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am spalat, l-am uscat bine cu servete, si l-am taiat bucati potrivite (nu foarte mici). Am sarat si piperat bucatile de piept si le-am lasat sa se odihneasca vre-o ora in frigider. Dupa 1 ora, am prajit pieptul in ulei incins, iar cand a fost gata, l-am scos si l-am tinut la cald pana am pregatit sosul.

Am topit untul pe foc mic. Am adaugat o lingura de faina si am amestecat rapid. Am stins cu putin lapte dulce si cu smantana. Daca sosul este prea gros, se mai dilueaza cu putin lapte dulce. Am sarat si piperat, am adaugat usturoiul pisat, si am lasat cateva minute, la foc mic.

Bucatile de piept prajit le-am pus intr-un vas de yena, peste carne am adaugat sosul de smantana. Am dat la cuptor pentru cca 20 minute. Apoi am adaugat patrunjelul verde tocat marunt si am mai dat la cuptor 5 min. Am pus apoi 1 lingura delikat si am mai lasat inca vreo 5 minute.

Am servit pieptul de pui cu sos si mamaliguta fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte. Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de...

Citeste continuarea

Pui Valdostana

Postat de rocsi_1612

Pui Valdostana

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe lungime. Intr-un bol amestescam uleiul cu sare, piper, busuioc uscat, boia de ardei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2012, 07:58
la 07.02.2012, 08:08
buna buna
la 07.02.2012, 09:13
mancare ardeleneasca
la 07.02.2012, 09:28
delicios
la 07.02.2012, 09:42

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking