Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati

Postat de nico15 in Pui
12 Aug 2014 | 13510 vizualizari
Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati

Ingrediente

  • 200 g piept de pui
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • 1 morcov de marime potrivita
  • 1 telina mica
  • Sare, piper
  • Putin delicat
  • 15-20 g de unt
  • 120 ml de smantana lichida 32%(50 de g la pieptul de pui, restul la cartofi)
  • 30 g de blue cheese
  • Supa de pui
  • 150-200 g de cartofi
  • Sare, piper,
  • boia,
  • ierburi aromate

Mod de preparare

Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete.

Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in bucati(4-6 bucati) acestea se vor adauga peste pui. Punem putin ulei si adaugam o lingurita de delikat. Lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute si incercam daca este facut. Daca este fiert se scoate din supa si se va lasa in asteptare, nu se va arunca supa deoarece aceasta ne va trebui pentru sos.

Intre timp pregatim cartofi, spalam si curatam dupa care spalam din nou cartofii si ii vom taia foarte fin la mandolina(razatoarea cu lama lata) vor iesi feliile de cartofi ca niste chipsuri. Acestea se vor fierbe  intr-o cratita peste care adaugam restul de smantana lichida, sare, piper, nucsoara. Se lasa 10 minute dupa care ii vom transfera intr-o tava mai inalta dar ingusta care a fost in prealabil unsa cu ulei. Transferam cartofii si smantana, presaram un praf de boia si dam la cuptor pentru gratinare 25 de minute la 180°C, verificam inainte daca sunt facuti, dupa care oprim focul la cuptor.

Trecem la pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugam untul, punem supa de pui si ierburi aromate, atentie nu puneti sare deoarece are si blue cheese si supa in care am pus delikat.

Lasam sa inceapa sa fiarba adaugam bucatile de pui si smantana lichida. La final adaugam blue cheese. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand cubuletele din piept de pui au prins o cantitate corespunzatoare de sos si pana acesta s-a legat. Daca sosul este prea gros se mai adauga supa, daca sosul este prea subtire se lasa sa mai fiarba sa se reduca.

Se serveste su un cub de cartofi gratinati, pentru decor un praf de boia, o frunza de busuioc si cateva picaturi de reductie de acetto balsamico.

Pofta Buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...

Citeste continuarea

Aripioare picante

Postat de Constelatialeu

Aripioare picante

Mai intai taiem aripioarele in doua, le spalam, apoi le punem intr-un bol si turnam sosul de soia, amestecam si lasam cca 10 min. Intr-un castron punem faina, boiaua iute si pudra de usturoi si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 12.08.2014, 20:05
Delicios! Prima venită, prima servită
la 12.08.2014, 20:09
arata tare bine >>
la 12.08.2014, 20:09
la 12.08.2014, 20:50
la 12.08.2014, 22:00
Ai dreptate Crisule, dar hai sa-i primim si pe ceilalti.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking