Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Postat de alice_ciobanu in Pui
11 Mai 2012 | 3983 vizualizari
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Reteta asta e facuta mai demult si isi astepta cuminte rindul in sirul de postari. Pentru ca aseara am preparat-o again, am decis ca e timpul sa zboare on-line. Asa ca astazi, la pranz, va astept cu un delicios piept de pui cu sos veloute si ciuperci. Spalati-ve bine pe manute si treceti la savurat un sosulet si niste ciupercute si-apoi lingeti degetelele si .........."Saru'mana pentru masa" Ok?

Ingrediente

  • 1-2 piept de pui 
  • 4 catei de usturoi
  • putina supa de pui
  • 1 praz mic taiat rondele 
  • 1 morcov mare
  • 2-3 foi dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • sare de mare si putin piper macinat
  • ulei de masline
  • vreo 12 ciuperci 
  • 1 ceapa taiata julienne
  • 150 ml vin alb sec
  • 250 ml smantana

Mod de preparare

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune usturoiul curatat si taiat felii. Intr-o cratita incapatoare pune supa de pui, morcovul si prazul taiate mare.

Zdrobeste intr-un mojar cimbrul, coriandrul si boabele de piepr apoi adauga-le in cratita cu legume. Pune si frunzele de dafin, adauga apa rece, cam 2/3 din cratita si fierbe la foc mic vreo 15 minute. Adauga apoi pieptul de pui  si fierbe 15 minute sau pana ce carnea se simte tare. Scoate carnea din cratita si las-o sa se odihneasca vreo 5 minute, sa se mai racoreasca putin.  Pastreaza apa in care a fiert puiul. 

Separat taie ciupercile. Intr-o tigaie incinge ulei de masline si caleste ceapa taiata julien cu putina sare de mare, putin cimbru uscat si 2 catei de usturoi tocat marunt. Adauga ciupercile si lasa la inabusit cam 5 minute. Pune apoi vinul si lasa sa clocoteasca pana scade. Adauga 3 polonice din zeama in care a fiert puiul si lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Pune smanatana, mesteca bine si lasa la foc mic-mic pana ce capata consistenta unei smantani obisnuite.

Scoate apoi carnea de pe os si  strege bine pielea.

Intr-o alta tigaie incinge putin ulei de masline si prajeste pieptul de pui pana ce se rumeneste putintel pe fiecare parte. Stropeste cu unt topit exact in ultimul minut  pentru ca pieptul de pui sa ramana suculent. Scoate si lasa-l pe un servet absorbant. 

Incalzeste sosul. Feliaza pieptul de pui si aseaza-l pe farfurie calda.. Toarna sos peste si serveste cald  alaturi de un pufos  piure de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos veloute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....

Citeste continuarea

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

Postat de Satisfyyourcravings

Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.  Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.05.2012, 11:08
arata tare bine!vin la masa
la 11.05.2012, 11:19
de nota 20,clar
la 11.05.2012, 11:20
tocmai bine ..vin la tine pt masa de pranz...
la 11.05.2012, 11:33
bun bun
la 11.05.2012, 11:51
mai ce sosuri stii tu

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking