Piept de pui cu sote de ghebe

Postat de rocsi_1612 in Pui
2 Oct 2013 | 5375 vizualizari
Piept de pui cu sote de ghebe

Cand sunt in pana de idei si nu mai stiu ce sa pregatesc scot imediat niste piept de pui, mai ales ca este carnea mea preferata, o garnitura langa si e gata imediat masa. Cu aceasta ocazie va arat cum marinez eu pieptul de pui de ceva timp si ma laud, fara modestie, ca i-am cucerit pe toti cu el, mereu zic ca este cel mai bun piept de pui la gratar ;;)

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului de pui:
  • 4 felii piept de pui
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • un varf de lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Sote de ghebe:
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr ghebe
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 2-3 crengute marar verde

Mod de preparare

Pieptul de pui:

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam.

Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, oregano apoi punem mustarul, usturoiul pisat si amestecam pana obtinem o crema subtire.

Punem bucatile de pui in acest amestec, le invartim bine pe toate partile si le dam la frigider pentru 30 de minute sau mai mult timp.
Incingem o tigaie grill, punem bucatile de pui pe el si le rumenim frumos pe ambele parti.

Sote de ghebe:

Curatam ghebele, le spalam apoi le fierbem bine. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem prin sub un jet de apa rece, le punem intr-o sita la scurs, apoi le taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute, apoi punem 1 canita mica de apa si lasam sa se inmoaie putin ceapa. Adaugam ghebele taiate, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand au scazut bine punem smantana si le mai lasam circa 1 minut pe foc. Spalam si tocam mararul verde, il adaugam peste sote si amestecam bine.

Servim pieptul de pui alaturi de sote-ul de ghebe si ce mai doriti, noi am mai pus si cate un cartof fiert cu patrunjel verde tocat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sote de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

Postat de Lia1

Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

In cazul in care folositi ciuperci deshidratate (cum este cazul meu pt. ca numai sub forma aceasta am gasit in zona), primul pas este sa puneti ghebele la hidratat. Se dau un clocot, se scurg, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2013, 20:30
ghebe vreau si eu!
la 02.10.2013, 20:33
Daaaa, si eu vreau!
la 02.10.2013, 20:34
si eu,si eu
la 02.10.2013, 20:38
şi eu vreau
la 02.10.2013, 20:39
sper ca ai preparat destule portii ca ma alatur si eu listei de pofticiosi!

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking