Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac

Postat de nico15 in Pui
4 Oct 2011 | 4445 vizualizari
Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac

Ingrediente

  • 1 portocala
  • 1 legatura de tarhon
  • 60 g de unt
  • 1 piept de pui cu piele
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 300 g de dovleac
  • 1 ceapa
  • juice-ul de la o portocala
  • 2 linguri de miere
  • unt,
  • smantana lichida(pentru piure)

Mod de preparare

Curatati portocala de coaja, scoateti partea alba si tocati partea portocalie cat mai fin, tocati legatura de tarhon si puneti acestea intr-un bol in care veti adauga 30 g de unt si se va forma un unt aromatizant cu tarhon si coaja de portocala. Dupa ce s-a format un amestec omogen vom pune amestecul nostru pe pieptu de pui care va fi acoperit cu pielea de pui pe deasupra si se va da la cuptor 20-25 de minute.

Dovleacul il vom curata de coaja si il vom taia in cubulete, panandu-l la fiert(8-10 minute) din el va rezulta un piure cremos. Dupa ce s-a fiert bine, il vom pasa si vom adauga unt, sare si un pic de piper alb pana va rezulta un piure cremos.

Intr-o tigaie la foc potrivit adaugam 1 lingura de ulei de masline, punem ceapa tocata foarte fin cand aceasta devine aurie turnam zeama de la portocala stoarsa si mierea si lasam sa se reduca la jumatate, daca ne-a mai ramas unt aromatizat il adaugam si pe acela si lasam la foc mic sa se reduca.

Pentru a servi punem piureul de dovleac, deasupra pieptul de pui si adaugam reductia de sos.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rasol de pui (de tara)

Postat de Dya

Rasol de pui (de tara)

Dupa ce portionam puiul, il punem la fiert in 3-4 l de apa (fiind de tara, are nevoie de un timp mai mare de fierbere). Se spumuieste ori de cate ori este necesar. Adaugam cartofii si morcovii...

Citeste continuarea

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Postat de merisor67

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2011, 22:15
buuun
la 04.10.2011, 22:22
ce bine arata
la 04.10.2011, 22:28
mancare de restaurant
la 05.10.2011, 09:34
la 05.10.2011, 09:49
eu vin la masa

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking