Piept de pui in pesmet cu garnitura de pilaf cu ciuperci

Postat de MIUTA in Pui
11 Mar 2012 | 6287 vizualizari
Piept de pui in pesmet cu garnitura de pilaf cu ciuperci

Ingrediente

  • 200 g orez
  • o cutie cu ciuperci intregi conservate
  • un gogosar rosu
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • un piept de pui
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt gras
  • 5-6 linguri faina
  • pesmet
  • sare,piper,vegeta
  • patrunjel verde tocat fin
  • ulei

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala,se taie feliute,se condimenteaza se amesteca cu 200 ml iaurt gras si se lasa la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 4-5 ore.

Pentru pilaf se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu un praf de sare.

Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei si adaugam ceapa taiata marunt.Adaugam morcovii si gogosarul,condimentam si lasam sa se caleasca sub capac la foc mic.Adaugam ciupercile spalate si taiate dupa preferinta.Cand orezul este aproape fiert se strecoara si se spala cu apa rece.Se pune peste legumele calite,se condimenteaza si se mai lasa pe foc inca 5 minute.Se pune patrunjel verde si se lasa acoperit orezul pana il servim.

Se scoate pieptul de pui de la frigider,se inlatura resturile de marinata si se da prin faina.Feliile de pui se dau apoi prin ou si la urma prin pesmet.Se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc alaturi de pilaf.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in pesmet cu garnitura de pilaf cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Postat de merisor67

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.  Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi...

Citeste continuarea

Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui

Postat de Bucataras

Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui

Pentru ca vreau sa-mi usurez munca si sa spal cat mai putin, voi folosi un Panini Maker . Am aici in fata mea modelul XXL. Daca nu ai unul, nu-i nicio problema, poti folosi o tigaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2012, 22:45
ce apetisaaaaaaaaaaaaant
la 11.03.2012, 22:58
Multumesc Claudia!Te invit cu placere
la 11.03.2012, 23:01
la 11.03.2012, 23:02
Ce-mi place cand e orezul asa colorat
la 11.03.2012, 23:03
Kukibella multumesc frumos

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking