Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat

Postat de ilinca_rox in Pui
2 Feb 2014 | 3946 vizualizari
Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat

O alta reteta vedeta dar nu la fel de norocoasa cum a fost cea cu clatitele :))) si aceasta este postata pe "Bonduelle 4 culori" .

Ingrediente

  • 400 gr mazare Bonduelle
  • 2 bucati ardei rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 gr ciuperci proaspete
  • 10 graunti usturoi
  • 1 bucata piept de pui
  • 100 ml vin rosu
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste carnea:

- se spala si se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper, oregano si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Intr-o tigaie se pune putin ulei pentru uns, se adauga bucatelele de pui si se lasa cate un minut pe fiecare parte. Se pune vinul rosu si doi catei de usturoi tocati marunt peste pui si se lasa la fiert pana se evapora vinul iar puiul prinde culoare aramie.

Pregatirea legumelor:

- cat timp puiul este la foc se pregatesc legumele. Se spala si se toaca marunt ciupercile, ardeiul rosu, ceapa verde si cateii de usturoi.

- intr-o tigaie wok se pune putin ulei pentru uns, se adauga ceapa verde si ciupercile si se lasa la calit pentru 2 minute. Apoi se adauga ardeiul, mazarea si usturoiul. Se lasa si acestea la calit aproximativ 5 minute la foc mic.

Intr-un bol se pregateste sosul de rosii: se pun 3 linguri de pasta de tomate, putina apa, sare, piper si se adauga peste legumele rumenite.

La final se adauga mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in vin rosu si legume cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Postat de Dya

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida. Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea...

Citeste continuarea

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2014, 21:05
eiii da ce bunnn..
la 02.02.2014, 21:07
Tare bun
la 02.02.2014, 21:08
la 02.02.2014, 21:08
Mmmm
la 02.02.2014, 21:16
bun bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking