Ingrediente
- Pentru pui:
- 1 piept de pui fara os
- sos soia,
- apa de flori de portocal
- vin alb,
- cimbru
- curry
- Pentru garnitura:
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- fasole verde
- susan negru,
- cimbru
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare
Pieptul de pui l-am taiat in felii,potrivite pentru gratar,apoi l-am marinat in vin alb,apa de flori de portocal,sos soia,curry si l-am lasat aproximativ o ora acolo.Dupa ce s-a marinat l-am pus pe gratarul foarte bine incins,stropit cu putin ulei de masline si l-am rumenit frumos.
Legumele le-am taiat in felii asemenatoare ca si dimensiuni pentru a se gati la fel,apoi le-am pus in apa clocotita cu sare,mai intai morcovii pe care i-am lasat 2 minute,apoi fasolea verde 1 minut si la urma dovlecelul pe care l-am pus dupa ce am stins focul si care nu cred ca a stat mai mult de 30 secunde in apa.Am vrut sa le pastrez cat de cat textura ferma,dar nici sa nu fie prea crude.
Am scurs de apa legumele,apoi intr-o tigaie am pus uleiul,usturoiul tocat marunt,cimbru si la urma legumele pe care le-am calit usor cam 1 minut.La sfarsit am adaugat si o lingurita de susan negru doar pentru decor.
Am servit legumele alaturi de pieptul la gratar,innobilate cu o racoroasa salata de vara.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|