Piept de pui si legume in bulion

Postat de mirela0911 in Pui
28 Iul 2011 | 4585 vizualizari
Piept de pui si legume in bulion

Initial am vrut sa fac reteta Gabytzei de pui in sos de rosii, dar..... m-am "ratacit" intre timp prin frigider si am mai scos la iveala cate ceva si a iesit acest fel de mancare.

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 300 g dovleac
  • 1 ardei gras (orice culoare)
  • 1 ceapa maricica
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300-400 ml bulion
  • busuioc proaspat
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt zahar
  • 3 lg ulei de masline

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, se dezoseaza (daca este cazul) si se taie cubulete. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins dupa care se adauga carnea. Se lasa sa se rumeneasca putin amestecandu-se din cand in cand.

Dovleacul se spala bine dupa care se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele. Se pun in tigaie peste carne, se amesteca de cateva ori apoi se pune capacul si se lasa cateva minute, pana se inmoaie dovleacul.

Ceapa se curata si se taie solzisori, iar usturoiul feliute. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca, se lasa 2 minute cu capacul, iar la urma se adauga bulionul (se poate pune si mai mult bulion dupa preferinte) si usturoiul. Se potriveste de sare, piper si zahar, se lasa sa dea cateva clocote. Stingem focul si adaugam busuiocul taiat marunt.

Se serveste cu paste fainoase. Pofta buna! 

Am avut unele reclamatii: prea multa carne, prea putin sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si legume in bulion" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mazare cu legume si piept de pui

Postat de Dya

Mazare cu legume si piept de pui

Pieptul de pui se taie cuburi si se rumenesc usor. Se adauga legumele tocate, cartofii taiati cuburi si rosioarele. Se calesc usor, se adauga mazarea si supa de pui (preparata in casa)....

Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)

Postat de Dya

Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)

Carnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2011, 20:56
Foarte bine arata
la 28.07.2011, 21:05
de la tine vreau piept la Rocsi am mancat pulpe
la 28.07.2011, 21:09
Miuta multumesc
la 28.07.2011, 21:10
Dia iti dau ca si asa am avut reclamatii ca e prea multa carne
la 28.07.2011, 21:10
ma afisez la o portie calda

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking