Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- 100 gr ulei floarea soarelui
- 50 gr unt
- 2 catei usturoi
- 3-4 fire lungi de cabanos uscat
- gogosari marinati -productie proprie
- oregano uscat maruntit -optional
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare
- Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor .
- Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama .
- Alegeti un cabanos uscat si subtire pe care il veti introduce cu usurinta in pieptul de pui .
- Taiati pieptul de pui in doua pe lungime .Sarati si piparati .
- Daca va place condimentati si cu oregano maruntit .
- Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se face o intepatura pe lungimea pieptului de pui .
- In aceast loc se introduce cabanosul uscat si felii de gogosar marinat .
- Se infierbanta uleiul in care se adauga untul .
- Untul la prajire va da o culoare frumoasa rumena .
-
Se pune in la prajit si doi catei de usturoi taiati in doua ca sa dea gust bun.
Cand usturoiul este prea rumenit se scoate afara . In caz contrar el va da amareala uleiului de prajit .
- Prajiti bucatile de piept de pui umplute pana devin rumene .
- Lasati sa se odihneasca carne acoperita cu o folie de aluminiu sau hartie , dupa prajire 10 minute .
- Feliati pieptul de pui si serviti pe o farfurie/platoyu , frumos decorat .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu cabanos si gogosari marinati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|