Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci

Postat de ionix in Rata
4 Iul 2014 | 6743 vizualizari
Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci

Am tot făcut reţeta asta, şi-am zis că merită să-mi aloc puţin timp pentru a o posta. :) Sper să vă placă!

Ingrediente

  • 1 piept de raţă

Pentru ceapa caramelizată:

  • 2 linguri din grăsimea de la raţă
  • 3 cepe potrivite
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu oţet balsamic
  • sare de mare şi piper (după gust)

Pentru chipsurile din ciuperci:

  • o linguriţă din grăsimea de la raţă
  • 300 g ciuperci champignon
  • sare de mare şi piper (după gust)

Mod de preparare

Preparare piept de raţă

Pieptul de raţă se spală bine, se şterge de apă şi se crestează pe partea cu pielea (nu trebuie tăiat până se ajunge la partea de carne, ci crestată doar partea de piele şi grăsime).

Într-o tigaie bine încinsă (tigaie care poate fi introdusă în cuptor) aşezăm raţa pe partea cu piele în jos. 

Tigaia va sta pe aragaz timp de 6-7 minute, la foc mic. Presăm  întruna pieptul (cu o lingură de lemn), pentru a se extrage o mare parte din grăsime. Din când în când, vom scurge grăsimea din tigaie într-un recipient (grăsimea de raţă este foarte gustoasă şi se poate folosi după). 

Între timp, încingeţi şi cuptorul la 180 de grade.

După cele 6-7 minute, punem sare şi piper peste piept şi introducem tigaia în cuptor. Pieptul va fi tot pe partea cu piele-n jos. Prepaparea la cuptor: lăsăm pe partea cu piele 3 minute, apoi vreo 5 minute pe partea cealaltă şi apoi iar vreo 2-3 minute pe partea cu piele-n jos. Se scoate din cuptor, se aşează pe un fund de lemn şi se lasă câteva minute pentru a se "linişti", iar apoi servim. 

Preparare ceapa caramelizată

Grăsimea de raţă se pune într-o tigaie şi se lasă să se înfierbinte. Se adaugă ceapa tăiată în stil julien, se presară puţină sare.

După ce a scăzut puţin ceapa, se adaugă zahărul şi oţetul balsamic. Se va învârti mai mereu, pentru a nu se arde. După vreo 4-5 minute, ceapa va prinde o culoare aurie şi compoziţia va fi uşor "vâscoasă". Se serveşte alături de raţă.

Preparare chipsuri din ciuperci

Eu le-am preparat în Friteuza ActiFry de la Tefal.

Am folosit doar pălăriile ciupercilor, pe care le-am tăiat felii subţiri. Le-am pus în friteuză, am pus grăsimea de raţă peste, presărat sare şi piper, potrivit timpul la 25 de minute. Le-am servit cu ceapa caramelizată şi pieptul de raţă. 

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de Raţă cu Ceapă Caramelizată şi Chips-uri din Ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Piept de rata cu piure de dovleac

Postat de mirela0911

Piept de rata cu piure de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este...

Citeste continuarea

Piept de rata cu suc de portocale

Postat de Ksenya

Piept de rata cu suc de portocale

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2014, 14:24
la 04.07.2014, 14:53
Ionixule ce dor imi era de tine
la 04.07.2014, 22:07
PFUUUU
Ce vant te-aduce, fata!? )))
ce ma bucur sa te vad!
la 04.07.2014, 23:37
buna buna
la 05.07.2014, 19:58
Wawww ce lume noua )..Bine ai revenit la noi draga mea

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking