Piept de rata cu piure si bacon crispy

Postat de nico15 in Rata
23 Oct 2012 | 5445 vizualizari
Piept de rata cu piure si bacon crispy

Ingrediente

  • 1 piept de rata,
  • 6 cartofi,
  • 1 sfecla,
  • 3-4 felii de bacon,
  • 100 g de dovleac,
  • unt,
  • lapte,
  • nucsoara,
  • 1 morcov,
  • ulei,
  • sare, piper, boia si cimbru

Mod de preparare

Se ia pieptul de rata si i se va face un grilaj pe partea cu grasimea, dupa care se va pune intr-o tigaie nonaderenta pentru a se praji, dupa ce este facuta pe partea cu grasimea se-ntoarce pe cealalta parte pentru a se praji, dupa care se va introduce la cuptor.

Se curata doi cartofi de coaja si se feliaza subtire intr-o tigaie mai mica adaugam ulei si feliile de cartofi si felii de morcovi, dam la cuptor 15 minute dupa care scoatem si adaugam pieptul de rata prajit(nu este facut in totalitate) peste cartofi, se sareaza, pipereaza si un praf de boia, punem folie peste si mai dam maximum 12 minute la foc iute. Pieptul de rata ar trebui sa ramana in mijloc un pic rosu(rose) dar din pacate eu nu il pot manca asa, de aceea eu il las 12 minute si nu 7-8 minute. Dupa expirarea timpului verificam sa fie facut atat pieptul de rata cat si legumele si lasam sa se tempereze pentru a putea felia. Facem piureul dupa cum urmeaza spalam bine cartofii si ii punem in coaja la fiert in apa cu sare, ii fierbem, dupa care ii scoatem ii curatam de coaja si pasam bine, adaugam unt, sare daca mai trevbuie si daca este prea vascos un pic de lapte. Sfecla a fost prefiarta dar o mai dam si pe ea intr-un clocot.

O blendam bine si amestecam putin cate putin in piureul de cartofi. Fierbem bucata de dovleac, o blendam, piureul rezultat il punem intr-o tigaie adaugam unt si sare si gata piureul. Facem bucatile de bacon crispy dandu-le la cuptor.

Pieptul de rata s-a racit si il vom felia. Vom aranja ca in imaginile alaturate. Ideea prezentari in acest fel apartine lui chef Johnny Susala eu am incercat pe cat am putut sa ma apropii de ce a realizat el, dar imi dau seama ca mai am de lucru. Pofta Buna si nu uitati de show-ul care va incepe pe 5 boiembrie pe Antena1, Top Chef la ora 20:30, favoritii mei sunt Nico Lontras si evident Johnny Sussala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu piure si bacon crispy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Rață pe varză

Postat de panacris

Rață pe varză

Rața se curăță se spală de cu seară, se asezonează de sare cu mirodenii, apoi se așează într-un vas încăpător. Ceapa se curăță, se taie rondele și se așează peste...

Citeste continuarea

Piept de rata cu piure de dovleac

Postat de mirela0911

Piept de rata cu piure de dovleac

Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2012, 19:20
Ce frumos l-ai prezentat!
la 23.10.2012, 19:47
Daa, ce prezentare!
la 23.10.2012, 20:35
la 23.10.2012, 20:36
gustos
la 23.10.2012, 22:16
o bunatate

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking