Pierogi cu branza dulce si fructe

Postat de Adinuta in Dulciuri
18 Oct 2009 | 9298 vizualizari
Pierogi cu branza dulce si fructe

Pierogi sunt un fel de papanasi/coltunasi fierti polonezi, care pot fi gasiti in aproape orice restaurant sau pub din Varsovia, asta pentru ca sunt foarte populari. Pot fi umpluti cu ciuperci si varza, cu cartofi, cu fructe de tot felul sau cu carne. Eu de data aceasta am facut cu branza. Sper sa va placa!

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 4 pahare de faina
  • 2 pahare apa foarte calda (aproape fierbinte)
  • 2 lingurite ulei
  • o lingurita de sare
Pentru umplutura:
  • 250-300 grame branza dulce (eu am folosit mascarpone)
  • 2 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • zahar vanilat
  • un plic de budinca de vanilie
  • stafide (mie nu imi plac f tare si am vrut fructe)
  • smantana sau frisca optional (eu i-am servit cu frisca si caramel)

Mod de preparare

 Pasul 1: Pe o suprafata se cerne faina, se face o gaura la mijloc si se pun in ea uleiul, sarea si apa aproape fierbinte. Se amesteca intai cu alingura, iar apoi cand se mai raceste, se poate framanta. Se va obtine un aluat elastic. Nu exagerati cu framantatul pentru ca incepe sa se intareasca. Lasati aluatul deoparte.

 Pasul 2: Intr-un bol amestecam branza, cu zaharul simplu si cel vanilat, budinca, oul si la sfarsit stafidele sau fructele. Eu am pus fructe din compot pe care le-am taiat bucatele mai mici.

 Pasul 3: Apoi presaram din nou faina pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si intindem pe rand, cate o foaie subtire de aluat. Decupam aluatul cu un pahar cu gura mai mare. Punem la fiert o oala cu apa si un pic de sare. Apoi umplem fiecare forma cu un bot generos de branza. Tinem aproape un pahar cu apa in care umezim degetele si ungem marginile formei cu apa pentru a le putea lipi. Impaturim aluatul, presam un pic marginile si apoi cu furculita, trasam dungulite pe margine. Cand apa incepe sa fiarba, punem pe rand pierogi in apa. Cand vor fi gata, se vor ridica la suprafata. Amestecati un pic pentru a fi siguri ca nu s-au prins de fundul oalei.

Pasul 4: Cand sunt fierti ii scoateti cu o paleta. Se pot servi cu smantana si zahar. Eu i-am scaldat intr-un sos de caramel din 100 grame zahar, o lingura de unt si 250 ml frisca lichida, peste care am pus boturi de frisca si bucatele de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu branza dulce si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Postat de gospodariu

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare....

Citeste continuarea

Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

Postat de diaconta

Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

Am pregatit mai întâi jeleul. Capsunii i-am taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul. Le-am lasat pâna au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2009, 01:50
chiar ma gandeam intr-o zi sa fac asta.. numai ca eu le zic "chiroshte".. imi aduc aminte de casa, ca tare mai infulecam si ma certa tata sa nu ii mananc fierbinti
la 19.10.2009, 11:49
cate bucatarii...atatea nume la un fel de mancare si eu am cam tabarat pe ele cam caldesi se vede ca frisca incepuse sa se topeasca bine
la 08.02.2011, 10:22
la 08.05.2011, 16:09

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking