Piersici de post

Postat de ana77 in Prajituri
31 Mar 2012 | 16370 vizualizari
Piersici de post

Am zis sa va incant si eu cu niste piersicute facute de mine, nu din pom, si decorandu-le mi-am adus aminte de doamna aceea de la Master chef care s-a prezentat cu piersicute la concurs.....eu nu vreau nici un sort.....vreau doar aprecierile voastre. Daca voua va place, eu sunt fericita! Scuzati frunzele....nu am avut de piersic...hihihi!

Ingrediente

Aluatul:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri apa
  • 2 pliculete amoniac
  • sare
  • esente, coaja de lamaie, portocala
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit

Crema:

  • 300 gr zahar
  • 400 gr margarina
  • 1 esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 100-150 ml apa calduta
  • miezul piersicutelor dupa ce le-am copt

Mod de preparare

Aluatul:

- amestecam zaharul cu uleiul si apa, apoi am adaugat amoniacul stins cu putin otet, esenta sau coaja de portocale...si am amestecat bine

- am adaugat si faina pana am obtinut un aluat potrivit

- din acest aluat am facut bilute cat o nuca mica pe care le-am pus la copt in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt la distanta de 2 cm una de cealalta deoarece cresc la copt pt 15 min la temp de 190 200C (foc potrivit spre mare)

- Ies aproximativ 100 bilute, la mine au iesit doar vreo 70 ca nu am mai avut timp si le-am facut mai mari ....

- imediat dupa ce s-au copt si nu mai tarziu ca se intaresc si se farama, se scobesc  in partea care a stat pe tava cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit si se scoate miezul cat se poate ca sa nu se farame,  cu care se va face crema.

Crema:

- zaharul se topeste in apa dar nu se fierbe

- miezul scos din piersicute se farama, marunteste si se amesteca cu margarina la temperatura camerei, esenta de rom, cacaua si siropul din apa si zahar si se freaca bine pana seobtine o crema spumoasa

 

Se asambleaza umpland golurile din piersicute cu crema si unindu-le cate doua cu partea rotunda in afara.

Cu ajutorul unei pensule mici le colorezi cu rosu folosind colorant  alimentar...eu am folosit zeama dupa ce am fiert sfecla rosie si le tavalesti prin zahar tos....eu le-am tavalit prin nuca de cocos.

Si gata piersicutele....Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti - de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti - de post

Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita. Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2012, 17:22
ce mult imi plac
la 31.03.2012, 17:24
Siiii mieeee, multumesc Sufletista!
la 31.03.2012, 17:32
ce bine arata yammy
la 31.03.2012, 17:33
super arata
la 31.03.2012, 17:42
Va multumesc Gurita si Cris si va invit sa gustati o piersicuta...! Si un ceai...cafea daca vreti...!

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking