Ingrediente
- 30 linguri de zahar
- 30 linguri de apa
- 30 linguri de ulei
- faina cat cuprinde pentru a iesii un aluat moale nelipicios
- 3 pliculete amoniac
- esenta de rom
- coaja de lamaie
- pentru umplutura:
- miezul de la piersici
- gem de piersici - un borcan de 800 g
- Pentru sirop:
- apa
- zahar
- colorant rosu
Mod de preparare
Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, nelipicios.
Se formeaza bilute cat o nuca.
Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu.
Se scobesc cu o lingurita.
Miezul il amestecam cu gemul de piersici.
Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.
Se trec prin siropul facut din apa cu zahar, apoi prin zaharul rosu, pe care l-am facut in felul urmator:
am amestecat zaharul cu coloronat rosu si putina apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|