Piftele de cartofi si telemea

Postat de pity19 in Aperitive / Garnituri
7 Apr 2014 | 11637 vizualizari
Piftele de cartofi si telemea

Ingrediente

  • 5 cartofi ,
  • 150 gr telemea sarata de vaca ,
  • usturoi granulat 2 lg ,
  • o lg sare ,
  • un varf lg piper ,
  • o lg vegeta ,
  • 5 lg pesmet ,
  • 2 oua .

Mod de preparare

Clatim cartofii bine , curatam de coaja , intr-o oala punem cartofii , peste adaugam apa cat sa ii acopere si o lingura de sare ; Lasam sa fiarba ( nu prea mult ) . Dam telemeaua pe razatoare ; Dupa ce cartofii sunt fierti , ii dam si pe ei pe razatoare ; Intr-un vas punem cartofii , cele doua oua , amestecam bine , adaugam branza , usturoiul , sarea,piperul , vegeta si pesmetul ; Amestecam bine pana nu se mai vede pesmetul ; Punem o tigaie cu ulei la incins , luam in palma putin aluat de piftea , rotunjim si apasam putin cu mana ; Cand uleiul este incins , punem piftele la fript , intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca frumos ; Prajim pana terminam toata compozitia ; Scoatem pe un servetel de hartie pentru a se scurge uleiul ramas; Lasam la racit si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftele de cartofi si telemea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu dovlecei

Postat de vio_dreams

Tarta cu dovlecei

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru...

Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Postat de merisor67

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos. Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 15:09
la 07.04.2014, 15:25
la 07.04.2014, 17:47
ce bune sunt!
la 08.04.2014, 08:42
la 16.04.2014, 17:03

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking