Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Postat de kamy in Aperitive / Garnituri
29 Noi 2010 | 35669 vizualizari
Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Astazi avem Chiftele pufoase din carne, reteta casei. Ies foarte fragede si pufoase datorita painii din compozitie si foarte gustoase. Sunt grozave la micul dejun sau chiar la un picnic in aer liber. Pentru Chiftele pufoase din carne, reteta casei sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, oua, usturoi, franzela, cartofi, lapte.

Ingrediente

  • Ingrediente Chiftele pufoase din carne, reteta casei
  • 1 kg.carne tocata amestec (porc+vita)
  • 3 oua
  • 1 capatana mare si mai bine de usturoi
  • 1 felie franzela (nu proaspata)
  • 2 cartofi mici
  • patrunjel sau marar frunze
  • lapte (pentru inmuiat franzela)
  • sare, piper

Mod de preparare

Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine.

Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica (eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici) cartofii dati pe razatoarea mica, verdeata, ouale, sare, piper si am amestecat cu mana bine. Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.

Tigaia de teflon am pus-o pe foc, cand s-a incins am adaugat ulei (cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat. (eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa). Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.

Se pot servi cu garnitura...piure, orez, etc

Se pot servi cu un Piure de cartofi cremos si pufos, alaturi de o Salata Coleslaw sau pentru cei mai indrazneti, cu Ketchup picant de casa. 

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pufoase din carne, reteta casei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini. Ceapa verde o curatati si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2010, 23:23
la 29.11.2010, 23:33
la 30.11.2010, 00:17
bune
la 30.11.2010, 00:18
da sotu unde sta ,de si-a anuntat vizita?curioasa rau sant
la 30.11.2010, 00:21
vin si eu cu sotul tau

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking