Ingrediente
Notati asa:
- 7-800 gr carne (aici...alegeti voi, porc, amestec, piept de pui, dar nu carne tocata cumparata, tocati-o voi,altfel ies ;) )
- 4-5 catei usturoi
- o chifla
- un morcov
- o ceapa
- un cartof
- o manuta patrunjel
- sare
- piper
- un ou
- o felie de slanina sau orice altceva afumat (dar e de preferat slanina) - cam..100 gr
- in plus ;
- faina alba
- 2 oua
- un vf cutit sare
- putin usturoi granulat
- ulei
Mod de preparare
Spalati carnea, taiati-o cubulete si tocati-o prin masina de carne/robot. Tocati si bucata de afumatura.
Chifla puneti-o la inmuiat in apa sau lapte apoi o stoarceti bine.
Dati pe razatoarea cu ochiuri mici , usturoiul.
Patrunjelul, ceapa, cartoful si morcovul le curatati, spalati si le tocati bine (morcovul si cartoful mai bine date pe razatoare).
Puneti intr-un bol carnea, legumele, usturoiul, verdeata, oul,chifla stoarsa , slanina, oul, sare si piper si framantati cu mana pana obtineti un amestec omogen.Lasati-l sa se odihneasca timp de 30min.
Intr-un castronel bateti ouale adaugand putina sare si usturoi granulat.
Cu mainile umede luati cate putin din compozitia de chiftele ( cam cat o nuca ), o modelati rotund,o aplatizati apoi o treceti prin faina alba.
Procedati la fel cu toata compozitia.
Incingeti ulei in tigaie (destul de multisor). Lasati focul la mare.
Luati fiecare chifteluta si-o treceti prin ou batut apoi o plonjati in uleiul incins.
Umpleti tigaia cu chiftele pe care le prajiti 5-6 minute invartindu-le pe ambele parti, pana prind o culoare frumoasa apoi puneti capac peste tigaie, dati focul la mic si mai lasati doua minute.
Ies DELICIOASE, moi si pufoase, bine prajite si gustoase.
Moa, ce le-am laudat :D :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele/parjoale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|