Ingrediente
- Ingrediente Chiftele pufoase din carne, reteta casei
- 1 kg.carne tocata amestec (porc+vita)
- 3 oua
- 1 capatana mare si mai bine de usturoi
- 1 felie franzela (nu proaspata)
- 2 cartofi mici
- patrunjel sau marar frunze
- lapte (pentru inmuiat franzela)
- sare, piper
Mod de preparare
Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei
Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine.
Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica (eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici) cartofii dati pe razatoarea mica, verdeata, ouale, sare, piper si am amestecat cu mana bine. Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.
Tigaia de teflon am pus-o pe foc, cand s-a incins am adaugat ulei (cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat. (eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa). Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.
Se pot servi cu garnitura...piure, orez, etc
Se pot servi cu un Piure de cartofi cremos si pufos, alaturi de o Salata Coleslaw sau pentru cei mai indrazneti, cu Ketchup picant de casa.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pufoase din carne, reteta casei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|