Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Postat de kamy in Aperitive / Garnituri
29 Noi 2010 | 35901 vizualizari
Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Astazi avem Chiftele pufoase din carne, reteta casei. Ies foarte fragede si pufoase datorita painii din compozitie si foarte gustoase. Sunt grozave la micul dejun sau chiar la un picnic in aer liber. Pentru Chiftele pufoase din carne, reteta casei sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, oua, usturoi, franzela, cartofi, lapte.

Ingrediente

  • Ingrediente Chiftele pufoase din carne, reteta casei
  • 1 kg.carne tocata amestec (porc+vita)
  • 3 oua
  • 1 capatana mare si mai bine de usturoi
  • 1 felie franzela (nu proaspata)
  • 2 cartofi mici
  • patrunjel sau marar frunze
  • lapte (pentru inmuiat franzela)
  • sare, piper

Mod de preparare

Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei

Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine.

Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica (eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici) cartofii dati pe razatoarea mica, verdeata, ouale, sare, piper si am amestecat cu mana bine. Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.

Tigaia de teflon am pus-o pe foc, cand s-a incins am adaugat ulei (cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat. (eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa). Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.

Se pot servi cu garnitura...piure, orez, etc

Se pot servi cu un Piure de cartofi cremos si pufos, alaturi de o Salata Coleslaw sau pentru cei mai indrazneti, cu Ketchup picant de casa. 

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pufoase din carne, reteta casei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Postat de panacris

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

Feliile de pâine se pun la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se...

Citeste continuarea

Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid

Postat de Bucataras

Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid

Iată cum se prepară Conopida pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid:     Taie conopida pe jumătate, apoi desfă-o în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2010, 23:23
la 29.11.2010, 23:33
la 30.11.2010, 00:17
bune
la 30.11.2010, 00:18
da sotu unde sta ,de si-a anuntat vizita?curioasa rau sant
la 30.11.2010, 00:21
vin si eu cu sotul tau

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking