Ingrediente
- 2 ciolane de porc cu os afumate
- 300 gr sorici
- 4-5 l apa cat sa acopere carnea
- 3 morcovi mari
- 4 capatani usturoi
- sare
- 2 plicuri gelatina fin maruntita pt inchegare
- boia de ardei pt decor
Mod de preparare
Se spala bine ciolanele de porc si soricii
Se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa acopere carnea si inca 1-2 l peste
Se pune putina sare, morcovii curatati si spalati bine, usturoiul pisat si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 3-4 ore, pana se ia carnea jos de pe os
Se pregatesc boluri in care sa fie pusa compozitia
Dupa fierbere se dezoseaza carnea si morcovii se impart in boluri
Zeama ramasa se strecoara, dupa care se adauga gelatina, preparata conform instructiunilor de pe plic, se amesteca, dupa care zeama se imparte si ea in boluri in mod egal
Se da la rece pentru aproximativ o zi sau doua in functie de temperatura
Se adauga boia de ardei deasupra
Cand este inchegata e gata de servire
POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|