Piftie de curcan

Postat de anomisana in Curcan
10 Ian 2012 | 4313 vizualizari
Piftie de curcan

Sau piftie de fostul, cum o alintă soţul meu. Da, numele meu după primul soţ a fost Curcan şi poate de aceea nu prea gătesc cu această carne, dar de Crăciun m-am gândit că poate vine sora mea acasă, iar cumnatul meu fiind sirian, ei nu mănâncă porc. În cazul ăsta, cea mai potrivită pentru piftie era această carne.

Ingrediente

  • 2 aripi
  • 2 pulpe
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • pătrunjel verde
  • 15 gr gelatină
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Am curăţat legumele şi carnea şi le-am pus la fiert cu sare, foi de dafin şi boabe de piper. La foc mic, cu multă apă, fără capac, preţ de vreo 4-5 ore, aşa cum am fost învăţată, că până acum nu am mai făcut acest preparat. Am adunat spuma pe măsură ce apărea.

Între timp am curăţat şi pisat usturoiul, am spălat şi tocat fin pătrunjelul verde. Spre sfârşit am pus gelatina la înmuiat în puţină apă. Când a fost gata, am scos carnea şi legumele din supă, ceapa am aruncat-o, morcovul l-am tăiai feliuţe, iar carnea după ce s-a răcit, am curăţat-o de pieliţe, oase şi tendoane şi am împărţit-o în porţii mici.

În supa fierbinte am pus usturoiul pisat, am lăsat puţin să-şi tragă aroma, apoi am strecurat de câteva ori.

Când a fost supa călduţă, am adăugat gelatina pe care am încălzit-o puţin la microunde. Apoi am împărţin în vase individuale de o porţie morcov, carne şi supă, iar deasupra am presărat pătrunjel tocat. Am dat la rece să se închege, iar când am servit la masă, am scos piftia din forme, partea cu pătrunjel rămânând baza, iar deasupra se vedea o feliuţă de morcov. Din păcate, nu am poză de prezentare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piftie de curcan

Postat de vasimur

Reteta de piftie de curcan

Iata cum se prepara Reteta de piftie de curcan După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine...

Citeste continuarea

Piftie de pui si curcan

Postat de lucy2002

Piftie de pui si curcan

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 14:02
Ce dragute sunt formele!!!
la 10.01.2012, 14:13
trebuie sa fie buna
la 10.01.2012, 14:47
"piftie de fostul"
la 10.01.2012, 15:06
buna buna
la 10.01.2012, 15:24

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking