Piftie de curcan

Postat de Ela68 in Aperitive / Garnituri
8 Ian 2013 | 4543 vizualizari
Piftie de curcan

N-am facut niciodata piftie de porc si nici n-am sa fac vreodata. Cea de curcan este perfecta din punctul meu de vedere. Din pacate, n-o fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza timpului de preparare destul de indelungat. Oricum ar fi, merita incercata !

Ingrediente

  • 2 aripi curcan
  • 1 pulpa inferioara ( ciocanel )
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mazare fiarta si 1 ou fiert pentru decor
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 plicuri gelatina
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie, toata apa se adauga de la inceput, nu se mai completeaza pe parcurs ! Cam la jumatatea perioadei , adaugam atat piperul boabe, foile de dafin cat si  legumele curatate si le lasam si pe ele sa fiarba impreuna cu carnea.

Cand a inceput sa se desprinda de pe os, se scoate carnea si se lasa la racit. Morcovul se taie rondele si eventual se decupeaza pentru un design atragator :).

Se aseaza in boluri bucatelele de carne , morcovul, feliile de ou si boabele de mazare, apoi carnea.

Cand zeama este calduta, adaugam usturoiul pisat si gelatina preparata conform instructiunilor.

Eu am facut proba, sa vad daca e  nevoie de gelatina. Am pus cateva linguri de zeama intr-un castronel, am dat la rece si am asteptat sa vad daca se incheaga bine. Totul a fost perfect, insa, ca de fiecare data nu vreau sa risc si adaug totusi gelatina.

Se toarna usor zeama in boluri peste carne si legume trecandu-se prin strecuratoare. Se lasa la racit cateva ore. Se poate servi cu mustar sau cu hrean ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piftie de curcan

Postat de vasimur

Reteta de piftie de curcan

Iata cum se prepara Reteta de piftie de curcan După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine...

Citeste continuarea

Piftie de pui si curcan

Postat de lucy2002

Piftie de pui si curcan

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2013, 18:58
cam tarzior pentru piftie....
la 08.01.2013, 19:01
Eii, de unde să fie târziu, că abia e ora 19. Mie piftia îmi place şi vara, aşa că nu-i problemă
la 08.01.2013, 19:14
la 08.01.2013, 19:25
E si foarte sanatoasa:carne fiarta cu ceva legume
la 08.01.2013, 19:32
Super arata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking