Ingrediente
- 6 aripioare de pui,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1/2 ardei,
- 2 cani cu orez,
- 7-8 ciuperci,
- 1 foaie de dafin,
- 2-3 boabe de ienibahar,
- 1 cub concentrat de pui,
- sare,
- 200 ml suc de rosii,
- patrunjel.
Mod de preparare
Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa.
Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea.
Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cuburi mici.
Orezul l-am spalat si l-am pus intr-un vas cu apa.
Cand supa cu pui si legume e aproape gata si ciupercile calite am pregatit o cratita in care am pus pe rand: ciupercile si ardeiul, am adaugat 1/2 din supa, aripioarele si orezul (care intre timp s-a umflat).
Am amestecat in permanenta sa nu se lipeasca si am adaugat din cand in cand supa in pilaf. Am adaugat si foaia de dafin, boabele de ienibahar si cubul de pui.
Cand orezul a fiert am adaugat sucul de rosii, am potrivit de sare si am pus patrunjel tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|