Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci

Postat de Retetegg in Pui
10 Feb 2012 | 8060 vizualizari
Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci

La noi nu prea se mananca pilaf, decat foarte rar, cam 1-2 ori pe an. Mie imi place pilaful, insa iubitul meu cu greu il suporta:)) Dar pentru ca uneori nu mai stiu ce sa gatesc, trebuie sa fac si pilaf ... de fiecare data in alta varianta, ca sa manance si mofturosul meu :)

Ingrediente

  • 6 aripioare de pui,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1/2 ardei,
  • 2 cani cu orez,
  • 7-8 ciuperci,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2-3 boabe de ienibahar,
  • 1 cub concentrat de pui,
  • sare,
  • 200 ml suc de rosii,
  • patrunjel.

Mod de preparare

Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa.

Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea.

Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cuburi mici.

Orezul l-am spalat si l-am pus intr-un vas cu apa.

Cand supa cu pui si legume e aproape gata si ciupercile calite am pregatit o cratita in care am pus pe rand: ciupercile si ardeiul, am adaugat 1/2 din supa, aripioarele si orezul (care intre timp s-a umflat).

Am amestecat in permanenta sa nu se lipeasca si am adaugat din cand in cand supa in pilaf. Am adaugat si foaia de dafin, boabele de ienibahar si cubul de pui.

Cand orezul a fiert am adaugat sucul de rosii, am potrivit de sare si am pus patrunjel tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor

Postat de gatiticuspor

Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor

  Taiati ardeiul, morcovul si ceapa in cuburi mici si caliti in putin ulei.   Adaugati ceasca de orez doua cesti de apa calduta si un praf de sare si piper apoi lasati sa fiarba pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2012, 21:23
superb preparat!trebuie sa fi fost foarte gustos!
la 10.02.2012, 21:25
Multumesc mult! Da, a fost ...din pacate s-a terminat prea repede
la 10.02.2012, 21:27
bun bun
la 10.02.2012, 21:30
merci mult
la 10.02.2012, 22:23
bun,bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking