Ingrediente
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 morcov
- cca 15 masline mari
- 50 ml ulei
- 1 cana orez
- 4 cani apa
- 1 lingurita cu varf de bulion
- 1 lingura secretul gustului
- piper
- patrunjel uscat(proaspat e mai bun dar eu nu am avut)
Mod de preparare
Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit impreuna cu uleiul pana s-a inmuiat . Cat timp se caleste ceapa am tocat ardeii cubulete mici. Am adaugat si ardeii peste ceapa si i-am mai lasat sa se caleasca impreuna cateva minute. Am adaugat apoi orezul si apa si am omogenizat bine. Morcovul l-am taiat rondele si l-am pus peste orez impreuna cu maslinele.
Am lasat orezul pe foc mic spre mediu pana s-a fiert bine. Cu 10-15 minute inainte de a fi gata am pus bulionul(la mine s-a umflat orezul prea tare asa ca l-am mai diluat cu putina apa ) si secretul gustului impreuna cu piperul macinat. Daca este nevoie mai adaugati putina sare ,la mine nu a fost nevoie . La final adaugati patrunjel si serviti alaturi de muraturi sau salate la alegere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|