Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
28 Iul 2013 | 119280 vizualizari
Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Astazi va prezentam acest Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post. Pe langa cremozitatea orezului, se adauga si savoarea data de legume, astfel ca acest pilaf cu legume este o mancare gustoasa si satioasa. Daca vrei sa prepari acest Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, ceapa, morcovi, ardei gras si patrunjel.

Ingrediente

  • Ingrediente Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post
  • 1 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • putin ulei

Mod de preparare

Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Iata cum se prepara Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post

Spalam orezul si il punem intr-un vas.

Punem o parte de apa peste el si il lasam asa pana ne ocupam de pregatirea legumelor.

Taiem ardeiul cubulete, morcovii ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ceapa o tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras. Amestecam si avem grija sa nu se arda legumele.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam orezul cu tot cu apa in care a stat, punem si restul de apa (cele doua masuri), amestecam, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 15-20 minute, timp in care amestecam des, astfel incat pilaful sa nu se lipeasca de fundul vasului.

Vom observa ca orezul se va umfla si apa va scadea.

Oprim focul, adaugam patrunjel verde tocat, lasam putin la racit si servim.

Buna si de post este si reteta de Cartofi in sos de rosii cu usturoi serviti cu Castraveti murati sau cu Gogosari in sos de mustar cu otet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume, o reteta gustoasa pentru zilele de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigei crocanti de post

Postat de Ina

Covrigei crocanti de post

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de oanapl

Fasole batuta

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.  A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 23:16
Ce frumos arata!
la 28.07.2013, 23:18
O portie pentru maine ca imi place mult!
la 28.07.2013, 23:22
O portie si pentru mine
la 28.07.2013, 23:25
bun de tot!
la 28.07.2013, 23:29

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking