Ingrediente
- 1,2 kg pulpa porc dezosata
- 400 gr orez
- 2 cepe mai maricele
- 2 ardei galbeni
- 1 ardei rosu
- 4 morcovi
- 1 patrunjel (mai mare)
- 1 felie telina
- frunze patrunjel
- 50 ml ulei
- sare
- 1 lingura vegeta
- piper
- 1 foaie dafin
Mod de preparare
Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l) impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna 10 minute amestecind din cind in cind,apoi adaugam apa fierbinte 3 l.
Potrivim de sare,piper, vegeta punem foaia de dafin acoperim si lasam sa fiarba la foc mic
Intre timp spalam orezul din citeva ape apoi il lasam in apa pina il punem la fiert.Cind carnea este aproape fiarta adaugam orezul si lasam sa fiarba 10-15minute dupa care oprim focul ,asezonam cu patrunjel verde si lasam acoperit pina orezul isi mareste complet volumul.Se serveste cald alaturi de salate sau muraturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pulpa de porc dezosata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|