Ingrediente
- 5 cm praz
- codite de ceapa verde
- 1/2 ardei rosu
- 1 morcov mic
- 2 rosii
- 1 pahar orez
- 50 ml ulei masline
- 1 mana urzici tinere
- sare
- piper
Mod de preparare
Legumele se curata si se spala.
Urzicile se aleg si se spala bine .
Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei .
Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min .
Puneti apa [ dublu cat sa acopere compozitia ], sare + rosiile taiate cubulete + urzicile taiate marunt.
Fierbeti incet la foc mic sub capac verficand din cand in cand sa nu scada prea tare [ adaugati apa daca mai este necesar ]
Potriviti gustul cu sare si piper .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|