Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
10 Aug 2014 | 5456 vizualizari
Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi

o mancare delicioasa si satioasa in perioada postului

Ingrediente

  • 200 gr. seminte de mei decorticat
  • 100 gr. ciuperci pleurotus
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei colorat
  • 1/2 dovlecel taiat cubulete
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 capatana mare de usturoi+ sare+ulei= mujdei
  • 1 punga bucati de soia
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura sos de soia
  • 4-5 linguri de ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem pentru 4-5 ore semintele de mei la hidratat in apa rece in care am adaugat si 2 linguri de otet.

Curatam legumele, le spalam si le taiem/tocam dupa preferinta.

Sotam ceapa tocata impreuna cu ardeiul, cca 5 minute.

Adaugam morcovul si dovlecelul, taiate cubulete. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit sa se inmoaie legumele.

Adaugam ciupercile taiate marunt si semintele de mei hidratate, punem 1 cana cu apa rece si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand des, sa nu se lipeasca de cratita.

Fierbem pana scade apa, presaram patrunjel verde tocat, amestecam sa se intrepatrunda aromele.

Bucatile de soia se fierb in apa cu sare si piper pana se umfla, apoi se scurg bine de apa si se prajesc in tigaie in ulei pana se rumenesc. La final adaugam putin sos de soia pentru gust si culoare.

Servim pilaful de mei cu bucatele se soia prajite si neaparat cu mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele de ghebe, la cuptor

Postat de rhapsody

Chiftele de ghebe, la cuptor

1. Bagam separat ceapa, morcovul si ardeiul copt in robot sau le dam prin masina de tocat. 2. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si amestecam bine. 3. Preincalzim cuptorul la...

Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de katty

Orez cu urzici la cuptor

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2014, 09:23
Bun si inedit
la 10.08.2014, 10:04
Cred ca e bun ... nu am incercat inca
la 10.08.2014, 10:14
Interesant
la 10.08.2014, 10:19
la 10.08.2014, 10:34
gustos

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking