Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
12 Aug 2017 | 7928 vizualizari
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

mancare delicioasa de post

Ingrediente

Snitele de pleurotus:

  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cutit turmeric
  • cca 70 ml apa minerala
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pilaf de orez cu bulgur:

  • 1/2 praz mic
  • 1 ardei rosu (kapia)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume deshidratate
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 ceasca bulgur
  • coditele ciupercilor trecute prin robot
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 2 cani apa plata

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele.

Taiem coditele, le trecem prin robot.

Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs.

Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de consistenta aluatului de clatite.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi trecem pe rand ciupercile prin compozitia de faina si apa minerala si le punem la prajit in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru pilaf, curatam ardeiul, il spalam si il taiem bucatele.

Prazul se spala si se taie rondele subtiri, se pune la sotat in ulei, impreuna cu ardeiul pentru cateva minute la foc mic.

Adaugam legumele deshidratate, orezul si o cana de apa plata.

Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei si cand scade apa, adaugam ciupercile trecute prin robot, punem si bulgurul, mai adaugam o cana de apa plata si fierbem pilaful la foc mic inca 7-10 minute, pana se absoabe intreaga cantitate de lichid in boabele de orez si de bulgur.

Condimentam la final cu sare si piper dupa gust si presaram patrunjel proaspat tocat.

Servim pilaful alaturi de snitelele din pleurotus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de mazare (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Tija de apio se spala si se taie rondele. Ardeiul gras se curata de cotor si...

Citeste continuarea

Chiftele cu mazare si orez

Postat de sufletista

Chiftele cu mazare si orez

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2017, 22:01
la 12.08.2017, 22:27
la 12.08.2017, 23:07
Yummy! Papa bun la tine acolo!
la 12.08.2017, 23:33
Super idee! N-am încercat ciupercile pleurotus până acum dar neapărat vreau să văd cum sunt!
la 13.08.2017, 04:29

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking