Ingrediente
Pentru briose:
- 8 albusuri
- 8 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de portocale
Pentru frosting:
- 300 g mix de fructe de padure
- 3 linguri zahar (se poate si mai mult)
- 1 lingurita gelatina
- 1 lingura apa
- 300 ml frisca
- cateva mure pentru decor
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, aromele si in final faina cu praful de copt. Se pune compozitia in cosulete de hartie, in forme de briose si se coc briosele 25 minute.
(Aceasta reteta din albusuri merge foarte bine si pentru un blat de tort spre exemplu. E atat de pufos incat nici nu necesita insiropare. )
Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pink cupcakes" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|