Ingrediente
- 500 ml lapte
- 50 ml bere
- 2 oua
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingura unt
- 250 g faina
- un praf de sare
- Ptr umplut:
- un borcan cu gem de coacaze
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita cacao
Mod de preparare
Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga pe rand berea, laptele, untul si faina. Se poate da aluatul la frigider pentru o ora, daca aveti rabdare.
Intr-o tigaie teflonata se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Eu nu am folosit ulei pentru ca avand unt in compozitie nu se lipesc.
Se umplu clatitele cu gem si se ruleaza, inchizandu-le la capete ca sa nu curga gemul. Se mizeaza frisca spuma tare iar cand e aproape gata se adauga zaharul in ploaie.
Pe o farfurie se pun 4-5 clatite la baza peste care se intinde o lingura de frisca, apoi alte 3-4 clatite, iar un rand de frisca si tot asa pana ajungem la ultima clatita. Cu frisca ramasa ornam deasupra si apoi presaram cacao.
Se da la frigider pentru cateva ore, noi nu am avut atata rabdare, abia ce am facut o poza si s-au mancat pe loc!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (60)
|