Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"

Postat de Corina33 in Dulciuri
1 Sep 2013 | 23524 vizualizari
Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"

A postat Ruxy cred un link cu "Cireasa de pe tort", imi era dor sa vad emisiunea asa ca m-am uitat la mai multe episoade....acolo am vazut-o si am zis ca asaaaaaaaaaaa ceva musai sa faptuiesc si eu ca prea bine arata! N-am gasit eu visine in suc propriu, dar au fost bune si cu dulceata de coacaze. Ce sa va mai spun....aaaa da: reteta de clatite e de la Miha, pentru prima data fac cu BERE!:)) Si sunt foarte bune, nu apuca sa vada o alta zi!:D

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 50 ml bere
  • 2 oua
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • Ptr umplut:
  • un borcan cu gem de coacaze
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, se adauga pe rand berea, laptele, untul si faina. Se poate da aluatul la frigider pentru o ora, daca aveti rabdare.

Intr-o tigaie teflonata se coc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Eu nu am folosit ulei pentru ca avand unt in compozitie nu se lipesc.

Se umplu clatitele cu gem si se ruleaza, inchizandu-le la capete ca sa nu curga gemul. Se mizeaza frisca spuma tare iar cand e aproape gata se adauga zaharul in ploaie.

Pe o farfurie se pun 4-5 clatite la baza peste care se intinde o lingura de frisca, apoi alte 3-4 clatite, iar un rand de frisca si tot asa pana ajungem la ultima clatita. Cu frisca ramasa ornam deasupra si apoi presaram cacao.

Se da la frigider pentru cateva ore, noi nu am avut atata rabdare, abia ce am facut o poza si s-au mancat pe loc!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake cu cafea

Postat de panacris

Desert cheesecake cu cafea

Blat: Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de cris2711

Prajitura cu mere

Pregatirea aluatului fraged: Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2013, 19:09
Ce bun!
la 01.09.2013, 19:10
Vai Corina acum te cam intreci cu bunatatile
la 01.09.2013, 19:10
la 01.09.2013, 19:12
Vreau si eu cusma din asta...
la 01.09.2013, 19:13
Ce bunaciune mai Corino

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking