Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc

Postat de horia in Porc
10 Apr 2011 | 11157 vizualizari
Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc

Ieri fiind liber, m-am gandit sa fac un fel de mancare pe care nu l-am mai facut de mult timp.nu prea-mi place sa fac snitele,ca murdaresc toata bucataria si ... trebuie s-o curat singur.In fine,ce mi-a iesit vedeti si voi.

Ingrediente

  • 1kg. pulpa de porc (de preferat carne tanara,deschisa la culoare)
  • 1kg.cartofi
  • 3 oua
  • 1/2 lamaie
  • 200 g faina alba de grau
  • 200 ml. ulei
  • condimente pentru carne de porc
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine carnea,se usuca intr-un servet,apoi se taie filete de cca.1/2 cm grosime.Se bat cu ciocanul de snitele pe ambele parti,apoi se stropesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza si se dau la rece.(carnea este bine sa stea putin la rece condimentata, inainte de-a fi prajita).

Se bat ouale intr-un bol,adaugand sare si apa minerala (cca. o lingura,sa fie spumoase), eu n-am avut, apoi sa curata cartofii (de preferat este sa-i fierbi in coaja,insa...),

Se spala cu apa rece de 3-4 ori sa se duca amidonul si se pun la fiert intr-o oala,la foc mijlociu 110-120 grade,culegandu-le spuma de cate ori este nevoie.Cartofii ii cunoastem daca sunt suficienti de fierti in felul urmator: scoatem un cartof din apa cu o lingura si suflam peste el.Daca crapa este facut,daca nu,mai trebuie fiert.Simplu!

Intre timp punem tigaia cu uleiul la incins si preparam snitelele.Eu le dau printr-un strat de faina,unul de ou si pe urma altul de faina.Unii folosesc pesmet.eu nu folosesc ,pentru ca se arde inainte de a se  praji bine carnea.

Piureul il prepar in felul urmator:scurg apa in care au fiert cartofii,pun sare de bucatarie,margarina,ulei de masline (unii daca pun margarina,nu mai pun ulei si invers.eu pun si margarina si ulei),putin lapte cald si o lingurita de zahar.Pasez compozitia si gata.Este bine de stiut ca sarea se amesteca cu compozitia inainte de-a pune uleiul.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu snitele din pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tochitura cu mamaliguta

Postat de Irina

Tochitura cu mamaliguta

Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi.  Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 08:43
Ca bucurie pentru mine ca sunt prima si ma servesc pe saturate...
la 10.04.2011, 09:14
Ti-a iesit o mancare ce-o pap eu acu' cu ochii .
E preferata puilor mei, mai ales a baietelului.

Uite altul care "adora" sa curete bucataria),Facem un club.

Bun venit la noi!
la 10.04.2011, 09:14
Mena, este si pentru mine, da?
la 10.04.2011, 09:21
Este este
Repede ai venit si tu
la 10.04.2011, 09:24
Baaai, lasati galagia!
Fetele!!!
Horia, cu tine dau doar , dupa ce pap o portie de snitele

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking