Ingrediente
- legume fierte
- 4 morcovi mari
- 1 telina mare
- 2 ardei grasi(i-am decojit cand i-am scos din supa)
- 3 cartofi
- o mana de mazare
- 3 buchetele conopida
- legume proaspete
- 4 rosii proaspete
- o ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- un cub de unt
- patrunjel si marar verde
- sare,piper,nucsoara
Mod de preparare
In putin ulei,calim ceapa, punem toate legumele fierte,adaugam putina supa,sare si piper,lasam sa dea in cateva clocote dupa care,punem rosiile(decojite si taiate cubulete)si lasam sa fiarba(fara capac) pana se inmoaie rosiile si scade zeama.Inainte sa oprim focul,punem usturoiul pisat,sare,piper si nucsoara,dupa gust.
Adaugam cubul de unt.
Cu ajutorul unui blender vertical,mixam foarte bine,pana obtinem o pasta fina si adaugam verdeata.Gustam si daca ni se pare prea dulce,putem adauga cativa stropi de zeama de lamaie(la mine nu a fost nevoie).
Noi am servit alaturi de pulpe la cuptor si salata de ridichi.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de legume cu pulpe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|