Ingrediente
Piure:
- 1 kg cartofi albi
- apa
- sare de Himalaya dupa gust
- 100 gr. margarina Unirea
Mancarea de varzute:
- 500 gr. varzute de Bruxelles
- cimbru uscat dupa gust
- piper macinat dupa gust
- 1/2 cana apa
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare de Himalaya dupa gust
- 2 linguri pasta de tomate
- verdeata tocata (patrunjel, marar)
Mod de preparare
Pentru piure:
-curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit.
Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita pentru piure.
Mancarea de varzute:
-curatam si spalam varzutele.
-punem 1/2 cana apa intr-o craticioara, adaugam varzutele, apoi cimbrul, sare si piper dupa gust, acoperim si lasam sa se gateasca varzutele cca 15 minute la foc potrivit.
-adaugam pasta de tomate, amestecam sa se lege sosul, presaram verdeata proaspat tocata.
Servim piureul cu mancare de varzute de Bruxelles.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|