Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
29 Noi 2015 | 4016 vizualizari
Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii

mancare de post

Ingrediente

Piure:

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 100 gr. margarina Unirea

Mancarea de varzute:

  • 500 gr. varzute de Bruxelles
  • cimbru uscat dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • 1/2 cana apa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • verdeata tocata (patrunjel, marar)

 

Mod de preparare

Pentru piure:

-curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit.

Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita pentru piure.

Mancarea de varzute:

-curatam si spalam varzutele.

-punem 1/2 cana apa intr-o craticioara, adaugam varzutele, apoi cimbrul, sare si piper dupa gust, acoperim si lasam sa se gateasca varzutele cca 15 minute la foc potrivit.

-adaugam pasta de tomate, amestecam sa se lege sosul, presaram verdeata proaspat tocata.

Servim piureul cu mancare de varzute de Bruxelles.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de legume la cuptor cu orez

Postat de rocsi_1612

Mancare de legume la cuptor cu orez

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele dar cu un dispozitiv zimtat. Rosiile le dam in blender pana devin pasta....

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din soia, de post

Postat de rhapsody

Ciorba de perisoare din soia, de post

1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita. 2. Tocam cubulete morcovul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 17:06
Foarte buna reteta!!!
la 29.11.2015, 17:06
la 29.11.2015, 17:09
Imi place
la 29.11.2015, 17:13
mor de foame,de pofta....mor)
la 29.11.2015, 17:15
delicios

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking