Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
29 Noi 2015 | 4016 vizualizari
Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii

mancare de post

Ingrediente

Piure:

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 100 gr. margarina Unirea

Mancarea de varzute:

  • 500 gr. varzute de Bruxelles
  • cimbru uscat dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • 1/2 cana apa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • verdeata tocata (patrunjel, marar)

 

Mod de preparare

Pentru piure:

-curatam catofii, ii taiem cubulete, ii spalam sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert in apa cu sare pentru cca 30 minute la foc potrivit.

Scurgem apa de pe cartofii fierti intr-o cana, apoi mixam cartofii cu margarina, adaugam apa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita pentru piure.

Mancarea de varzute:

-curatam si spalam varzutele.

-punem 1/2 cana apa intr-o craticioara, adaugam varzutele, apoi cimbrul, sare si piper dupa gust, acoperim si lasam sa se gateasca varzutele cca 15 minute la foc potrivit.

-adaugam pasta de tomate, amestecam sa se lege sosul, presaram verdeata proaspat tocata.

Servim piureul cu mancare de varzute de Bruxelles.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de post cu verze de Bruxelles in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Postat de Bucataras

Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca...

Citeste continuarea

Rulada cu ciuperci si legume de post

Postat de RuxyRux

Rulada cu ciuperci si legume de post

Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 17:06
Foarte buna reteta!!!
la 29.11.2015, 17:06
la 29.11.2015, 17:09
Imi place
la 29.11.2015, 17:13
mor de foame,de pofta....mor)
la 29.11.2015, 17:15
delicios

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking