Piure de urzici cu mamaliguta

Postat de Oana in Mancaruri de post
7 Apr 2009 | 14747 vizualizari
Piure de urzici cu mamaliguta

Proaspat culese, la sfarsit de primavara sau congelate in prag de iarna. Cine are si isi face provizii poate face o mancarica delicioasa si sanatoasa. Cateva beneficii ale urzicilor: vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, elimina starea de anemie, fluidifica sangele, stimuleaza metabolismul.

Ingrediente

  • urzici, cat mai multe :)
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu malai
  • 4 linguri cu ulei
  • o capatana de usturoi
  • sare, piper
  • leustean verde
    • Mod de preparare

      Urzicile trebuie scuturate foarte bine, trebuie sa punem o manusa de menaj sa nu ne “urzicam”, apoi spalate foarte bine in apa rece, de mai multe ori.

      Apoi trebuie oparite in apa clocotita si dupa aceea puse la fiert. Zeama in care au fiert urzicile are efecte curative, se poate bea (cu putina zeama de lamaie sau un praf de sare).

      Dupa ce urzicile sunt fierte le mixam la blender si le facem un piure fin. Acest piure il amestecam cu 2 linguri de malai si 2 linguri de faina.

      Intr-o cratita punem putin ulei (eu am pus de palmier), apoi turnam urzicile si punem din zeama in care au fiert cate un polonic si le subtiem atat cat dorim. In acest timp malaiul si faina se vor umfla si vor oferi o consistenta cremoasa piureului, ca o ciulama. Dupa ce oprim focul se adauga o capatana de usturoi pisat si leustean verde tocat marunt.

      Se servesc neaparat cu mamaliguta, deja imi ploua in gura!!!

      Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de urzici cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

      Retete asemanatoare

      Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piure de urzici cu mămăliguţă

Postat de Flori

Piure de urzici cu mămăliguţă

Sa incepem treba, ce mai stati?!? Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2009, 23:19
abia astept sa fac si eu, nu stiam ca au aparut! nici de leustean in urzici nu stiam, mici de malai,dar rau nu are cum sa fie!
la 20.03.2009, 23:09
eu nu-nteleg de ce trebuie sa le scutur....
la 20.03.2009, 23:38
Mai, asa le face mama si eu am invatat sa fac asa . Cand le scuturi pe deget, cad tot felul de fire de ierburi uscate sau pamant, nisip din ele. Apoi le speli in multe ape si sunt curate-curate. Mi-e ca daca nu faci asa, oricat le-ai spala, tot ramane ceva...
la 20.03.2009, 23:50
chiar asa, Cata)))))))
la 23.03.2009, 14:34
MA BUCUR SA VAD CA MAI FACE CINEVA URZICI CU MALAI. SUNT MAI BUNE DECAT CELE DOAR CU FAINA

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking