Sa incepem treba, ce mai stati?!?
Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand clocoteste, punem urzicile.
Cat dau urzicile intr-un clocot, pregatim morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o taiem fin (ma rog, cat de fin poate fiecare).
Le amestecam cu urzicile si lasam la foc potrivit cam 30-40 de min.
Intre timp fierbem un ou, de la care vom folosi doar galbenusul. Dupa ce au fiert urzicile, le pasam impreuna cu galbenusul. Pregatim o mamaliguta mai moale si servim copilul, care ar fi de dorit sa fie “flamangios”, ca sa manance tot din castron, ca ar fi pacat de asa o bunatate!
Oricum, eu m-am sacrificat bucuroasa de data asta si am mancat ce a ramas in castronul fii-mii, dar am mai pastrat o portie pt. ea, pe maine.