Piure de urzici cu mămăliguţă

Postat de Flori in Mancare copii
8 Apr 2009 | 8777 vizualizari
Piure de urzici cu mămăliguţă

Am zis sa incerc, ca poate s-o dovedi fii-mea vreo vegetariana si eu nu stiu sa-i fiu pe plac, ca tare mofturoasa mai e la masa in ultimul timp. Si cum Oana si cu Naty mi-au dat ideea, eu, harnicuta (si modesta din fire) cum sunt, am inceput treaba.

Ingrediente

  • urzici proaspat culese…din piata
  • un morcov maricel
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • un praf de sare- optional
  • un ou
  • malai

Mod de preparare

Sa incepem treba, ce mai stati?!?

Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand clocoteste, punem urzicile.

Cat dau urzicile intr-un clocot, pregatim morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o taiem fin (ma rog, cat de fin poate fiecare).

Le amestecam cu urzicile si lasam la foc potrivit cam 30-40 de min.

Intre timp fierbem un ou, de la care vom folosi doar galbenusul. Dupa ce au fiert urzicile, le pasam impreuna cu galbenusul. Pregatim o mamaliguta mai moale si servim copilul, care ar fi de dorit sa fie “flamangios”, ca sa manance tot din castron, ca ar fi pacat de asa o bunatate!

Oricum, eu m-am sacrificat bucuroasa de data asta si am mancat ce a ramas in castronul fii-mii, dar am mai pastrat o portie pt. ea, pe maine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de urzici cu mămăliguţă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piure de urzici cu mamaliguta

Postat de Oana

Piure de urzici cu mamaliguta

Urzicile trebuie scuturate foarte bine, trebuie sa punem o manusa de menaj sa nu ne “urzicam”, apoi spalate foarte bine in apa rece, de mai multe ori. Apoi trebuie oparite in apa clocotita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2009, 22:21
Si sa stiti ca n-am inceput mancarea ieri si am terminat-o azi, conform datei de pe fotografii, da' asa "vrea muschii" aparatului meu foto, sa dateze dupa capul lui...) Ca m-am enervat de tot in seara asta si l-am butonat pana i-am sters data!
la 18.03.2009, 22:32
Ce tare esti Flori!!! Stefu mic linge urzicile, dar eu le fac cu usturoi
la 20.03.2009, 14:08
buna reteta
cu voi am s-o fac pe micuta PEPENE
=))

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking