Ingrediente
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru aluat:
- 225 ml apa,
- 350 g faina alba,
- 1 lingurita cu sare,
- 3 linguri cu ulei,
- 1 lingura cu zahar,
- un cub de drojdie proaspata
Pentru umplutura:
- ardei gras rosu,
- ardei iute,
- ceapa,
- masline,
- carnaciori,
- sunca/pastrama,
- rosii,
- ciuperci,
- cascaval,
- salam,
- 3-4 oua batute spuma,
- condimente dupa gust (sare si piper),
Mod de preparare
Mod de pregatire:
Punem faina intr-un bol si adaugam sarea si uleiul. Separat, intr-un alt bol, punem apa care trebuie sa fie calduta si adaugam drojdia amestecata cu zaharul. Se lasa la dospit pana dispar toate bulele de spuma (15-20 de minute ar trebui sa fie suficiente), dupa care se adauga in bolul cu faina si ulei. Framantam bine pana obtinem un aluat moale, care se desprinde usor de pe maini.
Pentru ca aluatul sa fie pufos, il invelim in folie alimentara si il tinem pentru cateva ore la rece.
Impartim blatul in doua parti egale, si, intindem foile in strat subtire (vom coace in doua randuri). Tapetam tava de copt cu ulei si faina, asezam unul din blaturi, il ornam cu ingredientele feliate peste care punem ouale batute spuma si feliile de cascaval. Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|