Pizza

Postat de miha in Pizza
13 Oct 2012 | 3921 vizualizari
Pizza

Daca e week-end facem pizzaaaa... :))

Ingrediente

  • Aluat pizza:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina de secara
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ~500 g faina alba
  • Pentru sos:
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • busuioc
  • Pentru umplutura:
  • sunca de curcan
  • pastrama de pui
  • bulgarasi de mozzarella
  • cascaval
  • telemea de vaca
  • oua de prepelita

Mod de preparare

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Intr-un castron punem faina alba si cea de secara, sarea si uleiul. Adaugam drojdia dizolvata si restul de apa si framantam un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de jumatate de ora.

Sos:

Punem toate ingredientele in blender si mixam.  Punem sosul pe foc mic si dam cateva clocote, apoi dam deoparte si lasam la racit.

Umplutura:

Cantitatile sunt orientative, dupa cum va place. 

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Transferam foaia in tava tapetata cu hartie de copt.

De jur imprejurul foii, pe margine, se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras si telemeaua sfaramata. Se ruleaza apoi marginea formand o bordura.

Ungem blatul cu sos de rosii.

Am pastrat o parte din sos pentru pus deasupra in momentul servirii.

Punem sunca si pastrama, taiate dupa preferinta., bulgarasii de mozzarella si acoperim totul cu restul de cascaval ras.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste. Cu 10 minute inainte de a fi gata se scoate pizza din cuptor si se sparg deasupra ouale de prepelita. Eu am pus numai 4, dar merg si mai multe.

Se da din nou la cuptor pana ouale sunt facute si blatul rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Reteta de mini pizza pe paine

Postat de Bucataras

Reteta de mini pizza pe paine

Iata cum se prepara Reteta de mini pizza pe paine Tăiați bagheta pe jumătate în două, pe lungime, și așezați-le într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2012, 10:02
deliciosa ;prima servita
la 13.10.2012, 10:04
minunatata!!!!!
la 13.10.2012, 10:08
Multumesc!

Berea o da Gabi, ca are un bax in frigider, primit cadou de la Medi.
la 13.10.2012, 10:08
delicioasa
la 13.10.2012, 10:10
Cumpar cu lamaie

ah, stai ca se ia cu mana

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking