Ingrediente
pentru blat:
- 500 g de făină
- 40 grame de drojdie
- 3 linguri de ulei de măsline
- aproximativ 200 ml de apă călduţă
- sare şi puţin zahăr
pentru umplutura:
- 200 ml ketcup
- 300 g sunca de pui
- 150 g slaninuta afumata
- 1 conserva de ciuperci( 400 g)
- 250 g cascaval HOCHLND (simplu sau afumat- dupa preferinta)
- 1 conserva de porumb fiert
- cateva feliute de ardei rosu
- masline negre
Mod de preparare
pentru blat:
- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute
- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul ;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;
- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;
- se intinde cu sucitorul ,apoi se aseaza in tava in care ai pus hartie pentru copt si se mai lasa la dospit 10 minute;
umplutura:
- se unge aluatul cu ketchup
- apoi se presara uniform toate ingredientele enumerate;
- la final se deseneaza o mutra fioroasa din ketchup si masline si se da la cuptor pentru 45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|