Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Postat de Corina33 in Pizza
13 Aug 2013 | 6938 vizualizari
Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Pizza sau paine? Dar de ce nu amandoua? Sincer, am fost putin intrigata de reteta, nu stiam ce va iesi, dar e atat de buna ca nu te mai saturi! O idee excelenta de pus pachet piticilor la scoala sau chiar noua la serviciu. In alta ordine de idei, am ajuns si eu cu greu la reteta cu nr. 400, care era sa fie un tort dar....m-am razgandit....ca doar sunt femeie! :))

Ingrediente

  • 2 lingurite drojdie
  • 350 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar

Ptr. "topping":

  • 150-200 g salam peperoni
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 20 masline negre fara samburi
  • 100 g mozzarella rasa
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale si lipicios.

Pentru topping, se toaca totul foarte marunt, dupa care se adauga la aluat si se amesteca bine. Se presara cu putina faina si se lasa la dospit o ora in loc caldut. Dupa aceea se baga la frigider si se mai lasa o ora.

Pe masa bine infainata se rastoarna aluatul si se intinde o foaie dreptungiulara maricica de aproximativ 28x42 cm. Se presara peste foaie mozzarella, apoi se impatura pe lungime si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa putin sa se odihneasca pana preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Se da la cuptor pentru aprox. 1 ora. Daca aveti cuptor puternic puteti coace la 230 de grade pentru 30-35 minute. La jumatatea timpului, daca aluatul s-a rumenit, se acopera cu o folie de aluminiu sa nu se arda deasupra.

In ultimele 5 minute, se scoate din cuptor si se unge deasupra cu ulei de masline.

Se lasa sa se racoresca cam 30 de minute pe un grilaj daca aveti, daca nu in tava.

Se taie felii de 1 cm si se serveste cu sos de rosii cu busuioc, cu ketchup picant sau cu ce va place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bread - Reteta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu aluat pufos

Postat de rocsi_1612

Pizza cu aluat pufos

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...

Citeste continuarea

Pizza cu carne de vita, mazare si porumb

Postat de katty

Pizza cu carne  de vita, mazare si porumb

Dizolvam drojdia in putina apa calduta impreuna cu sarea si zaharul.cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura la mijloc in care turnam drojdia si uleiul de masline.Turnam cate putina apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2013, 22:43
la favo imi place cum arata
la 13.08.2013, 22:44
Ce bine arata! La si mai multe retete Corina
la 13.08.2013, 22:44
dau o savarina daca dai o portie)
la 13.08.2013, 22:46
Super super La cat mai multe retete Corina
la 13.08.2013, 22:46
la cat mai multe retete! bravooo!

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking