Ingrediente
- 2 lingurite drojdie
- 350 ml apa calduta
- 500 g faina
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar
Ptr. "topping":
- 150-200 g salam peperoni
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 20 masline negre fara samburi
- 100 g mozzarella rasa
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale si lipicios.
Pentru topping, se toaca totul foarte marunt, dupa care se adauga la aluat si se amesteca bine. Se presara cu putina faina si se lasa la dospit o ora in loc caldut. Dupa aceea se baga la frigider si se mai lasa o ora.
Pe masa bine infainata se rastoarna aluatul si se intinde o foaie dreptungiulara maricica de aproximativ 28x42 cm. Se presara peste foaie mozzarella, apoi se impatura pe lungime si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa putin sa se odihneasca pana preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Se da la cuptor pentru aprox. 1 ora. Daca aveti cuptor puternic puteti coace la 230 de grade pentru 30-35 minute. La jumatatea timpului, daca aluatul s-a rumenit, se acopera cu o folie de aluminiu sa nu se arda deasupra.
In ultimele 5 minute, se scoate din cuptor si se unge deasupra cu ulei de masline.
Se lasa sa se racoresca cam 30 de minute pe un grilaj daca aveti, daca nu in tava.
Se taie felii de 1 cm si se serveste cu sos de rosii cu busuioc, cu ketchup picant sau cu ce va place.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bread - Reteta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|