Pizza Calzone

Postat de gaby_d in Pizza
25 Sep 2013 | 4843 vizualizari
Pizza Calzone

De cand am vazut la Camelia, pizza Calzone, am avut o pofta de nestavilit :D, spre bucuria copiilor, care adora pizza. Acum nu stiu daca e chiar ok denumirea, c-am studiat nitel si vad ca acest tip de pizza are o umplutura cu sos, cu umplutura calita, dar daca asa am gasit-o..ii zic si eu tot asa ca suna cool :)))

Ingrediente

  • Aluat
  • 450 gr faina alba
  • 50 grame malai
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda
  • ulei de masline
  • Umplutura
  • 200 gr sunca afumata
  • 200 gr ciuperci
  • 200 gr mozzarella/cascaval
  • 1/2 ceapa
  • ketchup
  • un catel usturoi
  • ulei de masline
  • putin cimbru
  • parmezan
  • sare, piper

Mod de preparare

Pune intr-un bol ambele tipuri de faina, drojdia faramata, zaharul, sarea, si 20 ml ulei de masline. Adauga treptat apa caldutza (250-300ml) amestecand usor, omogenizand, dar opreste-te cand ai obtinut un aluat cu o consistentza ferma, elastica, usor de modelat.

Framanta 5 minute apoi acopera bolul si lasa aluatul la loc cald pentru 30min.

Toaca ceapa marunt, sunca cubulete, da cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, si scurge ciupercile (eu am pus fierte, feliate).

Imparte aluatul in patru.. Fiecare bucata intinde-o cu sucitorul dandu-i  forma ovala. Unge jumatate din suprafata fiecarei bucati cu un amestec din ketchup, un catel de usturoi tocat marut, o lingura de ulei de masline, putin cimbru (prepara mai mult sos sa-ti ajunga pentru toate bucatile), apoi imparte umplutura in 4 si pune pe fiecare. Trece partea de aluat lasata goala pe deasupra, acoperind umplutura, preseaza usor cu degetele si ruleaza putin marginea. Unge cu ketchup.

Aseaza toate bucatile in tava in care ai pus hartie de copt si baga tava in cuptorul preincalzit. Coace pana se rumeneste frumos. Daca doresti, inainte cu 5 minute de a fi gata, pune pe fiecare putin parmezan.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Calzone

Postat de Bucataras

Pizza Calzone

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.   Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...

Citeste continuarea

Mini Calzone

Postat de MotanLaOale

Mini Calzone

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza" Aluatul se imparte in bucati mai mici cam cat de mari vreti sa iasa mini calzonele. Se intind cu mana pe blatul de lucru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 08:19
Tre sa fie nebunie de buna!
la 25.09.2013, 08:21
ce bunatate
la 25.09.2013, 08:21
Daca e impaturita e Calzone...da dane si modul de preparare...
la 25.09.2013, 08:29
buna buna
la 25.09.2013, 08:30
Prima oara cand am mancat la restaurant pizza asta mi s-a parut de vis ori mi-era mie f foame ca eram la dieta dar atunci faceam o exceptie

Mai, si era uriasa, dar nici o problema, ca puteam s-o mananc da' am ramas frustrata pana acum ca toti de la masa se mirau cat de mare e si m-am simtit s-o mananc doar pe jumate, dar pana acum ma oftic pt ce am lasat in farfurie Eu as fi mancat-o pe toata fara probleme

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking