Pizza Calzone

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Pizza
25 Mai 2010 | 11233 vizualizari
Pizza Calzone

Trebuie sa recunosc ca sunt un mare fan al preparatelor italienesti. Dupa spaghete si lasagna, pizza ocupa un loc aparte printre preferintele mele culinare. Iar pentru pizza Calzone chiar am o mare slabiciune. Am preparat-o intr-o forma de 32 cm diametru (dar cine nu are forma atat de mare o poate prepara in doua forme mai mici).

Ingrediente

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • aluat de pizza Calzone,
  • 250 ml sos de pizza si ingrediente pentru umplutura.
  • Pentru aluat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 g faina alba;
  • 1 plic drojdie uscata;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 40 ml ulei de masline;
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru sosul de pizza aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 5-6 graunte de usturoi, tocate;
  • 5 linguri de ulei de masline;
  • 1 lingurita de busuioc;
  • 1 lingurita de verdeturi italiene;
  • 750 g rosii pasate;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingurita de piper 
  • Pentru umplutura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 oua;
  • 1 ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • cimbru;
  • busuioc;
  • oregano;
  • 100 g sunca fiarta;
  • 200 g ciuperci;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 200 g mozzarella.

Mod de preparare

Preparare pizza Calzone: Dupa ce ati preparat aluatul (preparare aluat de pizza calzone) si sosul de pizza (preparare sos de pizza), pregatiti ingredientele pentru umplutura.

Radeti branza mozzarella, taiati ciupercile felii, taiati sunca felii subtiri, tocati cuburi ardeiul gras, tocati ceapa si usturoiul, pregatiti-va condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul) si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.

Puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si adaugati sunca sa se rumeneasca la foc mediu. Rumeniti sunca 2 minute, dupa care adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti in continuare pana cand ceapa devine translucida.
Adaugati condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul) si condimentati cu un praf de piper. Adaugati ciupercile, ardeiul gras si rumeniti totul 5 minute, amestecand din cand in cand. Condimentati cu un praf de sare si turnati sosul de pizza peste ingredientele din tigaie.

Fierbeti inca 10 minute, pana se ingroasa compozitia, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca.

Dupa ce s-a racorit sosul, impartiti aluatul in doua (sau in 4, functie de cat de mari doriti sa iasa bucatile de pizza).
Intindeti o foaie rotunda si puneti-o in forma de pizza, cu o hartie de copt sub ea. Pe jumatate de foaie adaugati 1-2 linguri din sosul preparat in tigaie, peste care presarati jumatate din mozzarella rasa. In mijloc adaugati un ou.

Ungeti cu apa, folosind o pensula, marginile aluatului. Impaturiti foaia, suprapunand cele doua jumatati de aluat, dupa care lipiti marginile apasand usor aluatul. Ungeti cu apa aluatul, pe intreaga suprafata.

Se lasa inca 10 minute aluatul sa mai creasca, dupa care mai ungeti o data cu apa aluatul.

Introduceti pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si o puteti servi cu parmezan presarat pe deasupra.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza Calzone

Postat de Bucataras

Pizza Calzone

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.   Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...

Citeste continuarea

Mini Calzone

Postat de MotanLaOale

Mini Calzone

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza" Aluatul se imparte in bucati mai mici cam cat de mari vreti sa iasa mini calzonele. Se intind cu mana pe blatul de lucru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2010, 14:44
32, asta e si mai si
la 25.05.2010, 14:44
Asta suna a provocare...
la 25.05.2010, 14:45
la 25.05.2010, 14:45
da..zicea ca nu scrie......e clar c-o cauta cu lumanarea. Tavi, arata bine pizza..acu' m-am uitat si la "sursa"..foarte multe imagini din timpul prepararii.banuiesc ca de asta se ocupa altcineva ca n-o poti face singur.
la 25.05.2010, 14:47
super arata....pizza,da?vreau si eu

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking