Pizza cheezy crust

Postat de Corina33 in Pizza
9 Apr 2011 | 4007 vizualizari
Pizza cheezy crust

Ne place tare mult pizza cu blat subtire si margini cu branza, iar reteta asta mi-a reusit de fiecare data si nici nu-mi ia mult timp.

Ingrediente

Ptr blat:

  • 200 g faina
  • 125 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de zahar

Ptr topping:

  • 200 g sunca
  • 200 g salam picant
  • 125 g mozzarella
  • 200 g cascaval
  • 100 g masline negre
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii mari
  • 2 lingurite ulei
  • oregano,busuioc,cimbru
  • sare, zahar

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul, apoi se framanta cu faina, sarea si uleiul cca 5 minute. Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei astfel incat sa fie cu 2-3 cm mai mare decat tava de la aragaz, apoi se aduna pe sucitor si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se scurge mozzarella si se taie fasii, se da cascavalul pe razatoare. Pe marginile aluatului se pun fasii de mozzarella si cascaval, apoi se ruleaza marginile in jurul branzei lipind bine.

Rosiile oparite si curatate se paseaza cu mixerul vertical si se condimenteaza cu putin cimbru, busuioc, sare si zahar, apoi se amesteca si cu 2 lingurite de ulei. Se unge aluatul cu acest sos, apoi se aseaza sunca, salamul, maslinele si ardeiul taiat felioare. Se presara deasupra cascavalul si mozzarella ramase si se da la cuptorul incins cca 20 de minute. 

Dupa ce s-a copt, se presara deasupra oregano si se portioneaza.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cheezy crust" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu blat de paine toast

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza cu blat de paine toast

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se asaza feliile de paine toast intr-o tava unsa cu ulei (de preferat este sa puneti si hartie de copt; eu nu am avut si mi s-a lipit putin blatul de...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu pesto

Postat de andaoana

Pizza vegetariana cu pesto

Aluatul: Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2011, 11:48
la pizza sunt prezenta oricand...oricum...oriunde.... si unde mai pui ca am ajuns si prima.... ...f buna, imi place
la 09.04.2011, 11:51
Ada sper ca mi-ai lasat si mie tare bine arata
la 09.04.2011, 12:02
tare bine mai arata! ce buuunaaaaaaa!
la 09.04.2011, 12:06
si eu, si eu, si eu
la 09.04.2011, 12:10
delicioasaaaa

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking