Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline

Postat de Criss in Pizza
15 Dec 2010 | 5523 vizualizari
Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline

Am intitulat-o astfel, pentru ca astfel fac eu pizza dintotdeauna. :)

Ingrediente

  • Aluatul:
  • -500 g faina
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -putina apa (aproximativ 100 ml)  
  • Pentru umplut:
  • -sunca de pui
  • -salam banatean
  • -masline negre si verzi
  • -cascaval
  • -sos de rosii cu ciuperci
  • Pentru sosul de rosii cu ciuperci:
  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -ulei de masline
  • -oregano
  • -cimbru
  • -busuioc
  • -sare, piper
  • -1 ardei gras
  • -300 ml suc de rosii

Mod de preparare

Pentru aluat:

Faina se amesteca cu drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut in care am dizolvat zaharul, apoi uleiul. Se framanta aluatul, care se lasa sa creasca o ora.

Pentru sosul de ciuperci:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga adeiu si ciupercile, se calesc si acestea, se adauga sare, piper, cimbru, busuioc si oregano, sucul de rosii si se lasa sa fiarba 2-3 minute.

In tava unsa cu ulei se intinde blatul de pizza. Se pune sos de rosii cu ciuperci, cascaval ras, peste cascaval se pun maslinele, salamul si sunca si din nou putin cascaval.

Se pune pizza in cuptor pentru 25-30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "Criss" - cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza

Postat de Creatsa

Pizza

Intr-un bol cerne faina ,adauga sarea ,cimbrul si oregano. Dizolva drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si putina apa calduta. Adauga drojdia si apa peste faina si amesteca bine. Transfera...

Citeste continuarea

Minipizza

Postat de merisor67

Minipizza

Pentru aluat:  intr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat un varf lingurita de sare, apoi incepem sa incorporam faina. Infainam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2010, 10:44
Delicioasa 5
la 15.12.2010, 10:48
arata de nu se poate
la 15.12.2010, 11:49
Multumesc Retetegg.
la 15.12.2010, 11:49
Multumesc Lilika.
Baietelul meu adoi\ra pizza si ar putea manca zilnic.
la 15.12.2010, 12:01

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking