Ingrediente
- 800 g de smantana
- 10 oua
- 10 linguri de faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 3 carnati oltenesti
- 150 g de specialitate de pui(mezel)
- 400 g de bacon(200 gr taiat foarte subtiri si 200 de gr. taiat feliute mai groase)
- 200-250 g de sos de tocate
- 1 ardei(rosu/verde)
- sare/ piper/ boia
Mod de preparare
Se face blatul pentru pizza: din 800 gr de smantana, 8 oua care se adauga treptat, 10 linguri de faina, un praf de copt si o lingurita de sare, blatul trebuie sa iasa foarte pufos. Dupa ce s-a amestecat bine sa nu aiba cocoloase se pune la cuptor 20-25 de minute.
Cat timp se coace blatul noi pregatim mezelurile taiate foarte subtire(carnatii, baconul si specialitatea de pui) care se amesteca cu sosul de tomate, se sareaza, pipereaza si se asteapta ca blatul sa fie facut pe jumatate. Se verifica la cuptor iar cand blatul este facut se trece la adaugarea mezelurilor, se pune pe tot blatul mezelurile taiate precum si bucati mai mari de bacon care se aseaza pe deasupra,se bat 2 oua care se pun pe pizza, deasupra umpluturii, se mai pune un pic de piper si boia si se da la cuptor. Dupa alte 20 de minute se va verifica sa nu se prinda, cand este gata se scoate de la cuptor si se serveste calda.
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|